We advance the Sustainable Development Goals.
We believe in the Sustainable Development Goals (SDGs) and are especially aiding the completion of SDG 3 (Good Health), 4 (Quality Education), 5 (Gender Equality), and 13 (Climate Action).

SDGs we support:

sdg3
sdg5
sdg 4
sdg13

We are internationally affiliated.
CIMSA is Indonesia's national member organization (NMO) for the IFMSA, the international representative organization of medical students, recognized by the WHO.

SDGs we support:

IFMSA is a non-profit, non-governmental, and non-partisan federation representing association of medical students internationally. Since 1951, IFMSA has been run for and by medical students around the world. IFMSA has been recognized by the United Nations’ System and World Health Organization. CIMSA has been affiliated with the IFMSA since 2002 and is the sole representative since September 11th, 2019.

Our Vision and Mission.
We formulized our vision and mission for the local in hopes to better address the problems found in our area.

VISION

of CIMSA UGM Officials 2022—2023

CIMSA UGM yang aktif mewadahi mahasiswa kedokteran untuk mengembangkan diri serta berkontribusi kepada masyarakat melalui aktualisasi program yang adaptif, proaktif, dan berkelanjutan dengan berlandaskan profesionalitas dan kekeluargaan.

MISSION

INTERNAL

Menciptakan lingkungan CIMSA UGM yang harmonis guna mengembangkan kompetensi para anggota melalui kegiatan yang memberikan manfaat secara relevan dan berkelanjutan.

ADMINISTRATION

Meningkatkan efisiensi administrasi CIMSA UGM dengan pelaksanaan yang terintegrasi, tersupervisi, dan memiliki fleksibilitas yang baik sesuai kebutuhan lokal CIMSA UGM.

ORGANIZATIONAL DEVELOPMENT

Memaksimalkan pemanfaatan riset dan data dalam seluruh aspek organisasi serta peran rencana strategis dan AD/ART sebagai sarana pengembangan CIMSA UGM.

EXTERNAL

Mengoptimalkan perluasan koneksi CIMSA UGM bersama pihak eksternal dan alumni senior yang kolaboratif dan berkelanjutan serta penggunaan media yang inovatif demi perwujudan wadah pergerakan pemuda yang aktif dan tanggap isu.

FINANCE

Mencapai keuangan CIMSA UGM yang stabil melalui pengelolaan yang terintegrasi secara berkelanjutan untuk mendukung program organisasi dengan didukung penggalangan dana yang terencana.